23 august 2011

Tineri pasionati de IT, concurează la Ipotești



Asociaţia GREPIT organizează în perioada 28 august – 2 septembrie 2011, la Botoşani, «Festivalul de Tehnologii Informatice 2011 ». Festivalul reprezintă o oportunitate de învăţare şi schimb de experienţă pentru tinerii pasionaţi de IT.



Partenerii principali ai aceste initiative sunt:

Memorialul Ipotești – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu”, Fundatia Natională pentru Dezvoltare Comunitară, TEHNE – Centrul pentru Inovare în Educatie, uCoz România și Asociatia Judeteană a Organizatorilor de Evenimente – Botoșani.



În cadrul festivalului vor avea loc următoarele evenimente principale:

- ateliere de lucru foto-video;

- schimburi de experienţă IT ;

- Concursul „GREPIT”, ediţia a VI-a.



Concursul se va desfaşura pe toată perioada festivalului. Secţiunile competiţionale vor fi:

a) design şi dezvoltare web,

b) software (utilitar, mobil şi jocuri),

c) media (stop motion şi video).



Atelierele de lucru foto- video şi schimburile de experienţă IT îşi propun instruirea participanţilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniul media şi cel al tehnologiilor informatice de către specialişti în domeniu, dar şi de către participanţi, cu scopul de a-şi dezvolta mai departe propriile aplicaţii care au fost prezentate în cadrul Concursului “GREPIT”, ediţia a VI-a.



Faţă de ediţiile anterioare, anul acesta participanţii au avut ocazia să ia parte la un program de mentorat online, care s-a desfăşurat în perioada 1 iulie – 16 august. Prin intermediul mentoratului,GREPIT și-a propus consilierea tinerilor care au dorit să realizeze un proiect inovativ, de calitate.

Pentru etapa finală au fost selectate 33 de proiecte. Realizatorii proiectelor, în număr de 38 de persoane, vor participa la evenimentele din cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice 2011, unde vor avea cazarea şi masa asigurată de către organizatorii evenimentului. Evenimentul este deschis și persoanelor care doresc să participe ca invitati (cazarea și masa vor fi asigurate contra cost).



La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. Concomitent se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice.



“Concursul GREPIT promovează ideile geniale, inovaţia, originalitatea şi calitatea lucrărilor, dar şi libertatea şi gândirea critică. Consider că acest concurs are o contribuţie serioasă la orientarea tinerilor programatori şi dezvoltarea competenţelor viitorilor profesionişti în IT ”, a declarat Lucian Apostol, organizator al Festivalului.