08 iunie 2010

Seri melancolice eminesciene. Ipoteşti – Botoşani


La Ipoteşti şi Botoşani, va avea loc în perioada 13-15 iunie, Festivalul Naţional de Muzică Folk “Seri melancolice la Ipoteşti”. Preselecţiile pentru Festivalul Naţional de Muzică Folk “Seri Melancolice la Ipoteşti” s-au încheiat pe data de 20 mai. Sute de tineri folkişti şi-au manifestat dorinţa de a participa la prima ediţie a festivalului organizat de Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu, Societatea Cultural Artistica ARLECHIN – Botosani în colaborare cu Inspectoratul Scolar – Botosani, Primaria şi Consiliul Local. În urma preselecţiilor au fost selectaţi să participe în concurs 8 concurenţi la categoria Interpreţi individual şi 10 formaţii. Concursul are ca scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării tinerilor sau elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk, respectiv atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical. Festivalul este structurat să se desfăşoare cu seri de concurs finalizate cu recitalul unor folikişti cunoscuţi. La această primă ediţie în recital vor cânta Ducu Bertzi şi Florin Săsărman. Florin Săsărman va fi şi preşedintele juriului în calitate de preşedinte al Asociaţiei Culturale “România din inima ta”. Din juriu vor mai face parte Laurenţiu Gondiu, compozitor, Mihai Cosmin Popescu, redactor la Radio România Actualităţi şi Ludvic Schibinschi, profesor.
Onoarea deschiderii acestui festival o va avea Memorialul Ipotesti in data de 13 iunie, orele 18.00 , concurs ce va debuta cu secţiunea individual, urmată de un recital de muzică folk susţinut de artistul Florin Săsărman.
In data de 14 iunie, orele 18.00 vor urca pe scena concurenţii înscrişi la secţiunea grup. Seara va fi încheiată de recitalul de muzică folk susţinut de artistul Laurenţiu Gondiu.
Festivitatea de premiere o veţi putea urmări in data de 15 iunie la Botoşani.

Un comentariu: